Rabu, 6 Mei 2009

confident, no confident, over confident

confident

bagus kalu confident ni... orang mesti percaya dengan ape yang kita cakap... ni bagus la sangat untuk orang yang keje as promoter... nak yakinkan client..customer... confident kene develop untuk menambahkan tahap keyakinan diri... lagipun sifat teragak-agak ni kadang xbaik... xbagus... macam menggalakkan jadi seperti ;lalang... xtetap pendirian... orang lain pun kadang2 menyampah dengan orang yang kurang keyakinan diri ni... yeler nak plak berdampingan dengan orang yang memang tahap confidentnya tinggi.... confident amat perlu dalam apa jua bidang.. as a first step to move forward.. develop your confident... how?..

no confident

actual no such word no confident.. tp lebih tepat macam low confident la... x confident... ya.. kadang2 ade certain thing yang impossible... so kat situlah wujudnye no confident.. so dalam condition macam ni just pray fr miracle.. and confident dengan the PRAY la.. wakakaak.... x confident ni xbrapa elok sangat.. sebab dia boleh melimitkan performance la... affect performance.... if u have a good thing to be published tp xconfident nak present.. it may affect the attention of the audience or target population la... as i mentioned before.. x confident ni kadang2 wat member2 nyampah ... macam develop situasi was2. prasangka buruk and negative thinking.. yang boleh timbulkan banyak persoalan dan masalah... erm.. bukan itu saja... boleh menyebabkan otak banyak fikir.. hati gundah gulana dan jatuh sakit... betul tak?... so from now and onwards try to develop your confident....

over confident

ni yang best ni... confident memang penting... tapi kalu dah ter over confident ni ... wakakaka.. watch out!!!!!... kadang2 boleh menyebabkan timbulnya keangkuhan, bongkak, sombong diri, ego, dan boleh jugak sebabkan frust menonggeng.... so kajilah tahap confident korang... over confident ni x la digalakkan sebab kadang2 boleh sebabkan orang berhampiran kita terasa hati ker... beware of your words... tp ... itula.. kadang2 words yang kita cuba sampaikan bermaksud lain tp orang interpret lain... anyway.. ade certain kata2 yang obviously x elok tu.. it can give sense la.. unless u xdek feeling.. wakakaka.. berbalik pada over confident tadi... ade gak certain orang ni dia ske cakap besar.. sound macam dia best... over the confident level yang kita anggapla... nak tau sebab ape.. inner orang yang macam ni kadang2 sangat la low... deep inside... dia ni bercita2 besau.. tapi xdek pape pun achievement.. tp nak sedapkan hati.. cakap.. pergh... pum pang.. pum pang... macam dia ar the best in the world... wakakaka... so over confident ni... xbagus... tul tak?...